Fermentini fermentált savanyúságok
Kategória: Minőség
Fermentini fermentált savanyúságok befőttes üvegekben oldalnézetben

Honnan jött az ötlet és milyen elvek mentén dolgozunk?

Személyes egészségügyi problémák kapcsán találkoztunk a fermentált ételekkel, és elmerültünk ebben a csodálatos, finom világban.

Alapelvünk a természetesség: gondosan megválogatott zöldségek, adalékanyagok és tartósítószerek nélkül.

A fermentált termékeinket nem pasztőrözzük, így megmarad a zöldségek vitamintartalma.

 

Mi a közös egy jó sajtban, kovászos kenyérben vagy éppen sörben, borban? Létrejöttük kulcsa a fermentálás!

Dédnagymamáink nem ismerték a mikrobiológiát, de tudtukon kívül mégis aktívan használták a mindennapi ételek elkészítésében. Ezekhez a tradíciókhoz visszatérve egészségesebb, adalékanyagmentes, gazdag ízvilág tárul a szemünk elé.

Ennek részeként a Fermentini termékcsalád természetes módon erjesztett, fermentált zöldségeket tartalmaz változatos alapanyagokból, amelyek nem hőkezeltek, élőflórásak, ezért hűtve tárolandóak.

A természetes erjedési folyamatnak köszönhetően a felhasznált zöldségek megőrzik roppanós frissességüket, és vitamintartalmukat, miközben tartósak és különlegesen finom, savanyú ízvilágúak lesznek.

Jelenleg 5 íz alkotja a termékkínálatot: Gyömbéres sárgarépa, Gyömbéres cékla-répa, Fehér kimchi, Kajszis csalamádé, és Lecsós kimchi.

 

A Fermentini két alapítója
kajszis csalamádé, gyömbéres cékla répa és gyömbéres sárgarépa savanyúságok három befőttes üvegben és étel mellé tálalva egymás mellett

Miért jók a fermentált ételek?

  • szépek és finomak
  • élőflórás termékek
  • probiotikus hatásúak
  • könnyen hozzáférhetőek a bennük lévő vitaminok és tápanyagok
  • nagyban hozzájárulnak az emésztőrendszer egészségéhez
  • támogatják a súlycsökkentést célzó diétákat
  • „mindenmentesek”
  • nem tartalmaznak tartósítószert
  • nincsenek hőkezelve
  • hazai termékek
Fermentini fermentált savanyúságok befőttes üvegekben és kis tálkákban tálalva többféle étel mellett felülnézetben

Hogyan készülnek a termékeink?

  • Alapelvünk a természetesség: a termékek elkészítése során a zöldségeken túl sót és némi vizet használunk fel.
  • A zöldségeinket igyekszünk döntően helyi termelőktől beszerezni, és titkon még egy kis élelmiszerhulladék-csökkentést is el tudunk érni azáltal, hogy a nagy élelmiszerláncok standardizált méretelvárásaitól eltérő, egyébként kifogástalan minőségű, zamatos zöldségek is be tudnak kerülni üvegeinkbe.
  • Az erjedési folyamat irányítása megfelelő sókoncentráció, hőmérséklet tartásával történik, folyamatos pH ellenőrzés mellett.
  • Az erjedést az ideális ponton hűtéssel állítjuk meg, termékeink ekkor kerülnek üvegeinkbe és hűtött raktárba. Tehát sem hőkezelést, sem tartósítószereket nem adunk hozzájuk.

Mihez, hogyan lehet fogyasztani a termékeinket?

  • kiválóan passzolnak sültek mellé a köret színesítésére
  • salátába keverve színes, ízletes kiegészítő
  • szendvicsetek, wrapok, burgerek, tojásos reggelik része lehet
  • levesbetétként
  • húspáchoz keverve vagy önállóan húspácként felhasználva egyszerű és kitűnő ízélményét nyújt
gyömbéres cékla-répa villán és befőttes üvegben
fermentált savanyúságok sajtos étel mellé tálalva egy pohár bor mellett

Termékek bemutatása 

  • Fermentált ízekkel újonnan ismerkedőknek ajánljuk a Gyömbéres sárgarépa, és Gyömbéres cékla-répa ízeinket.  A gyömbér leerjedve elveszti csípősségét cserébe harmonikus friss ízvilágot varázsol az üvegekbe
  • A hagyományos ízek kedvelőinek ajánljuk a Kajszis csalamádénkat, melyben nagymamáink konyhájának megnyugtató íze köszön vissza. Az aszalt kajszibarack az üvegben az erjedési folyamatot segíti, segítségével lesz harmonikusan kerek az ízvilág. 
  • A csípős, erőteljesebb ízek kedvelőinek a Fehér kimchit és a Lecsós kimchit ajánljuk. A Fehér kimchi a hagyományos koreai hangulatot, míg a lecsós változat a magyaros ízeket varázsolja a tányérra. Komplexebb ízviláguk miatt mindkét termék önálló köretként is megállja a helyét. 
többféle fermentált savanyúság kis tálkákban
gyömbéres sárgarépa és gyömbéres cékla-répa befőttes üvegekben és étel mellé tálalva
A Fermentini két alapítója és Fermentini savanyúságok befőttes üvegekben
fehér kimchi fermentált savanyúság befőttes üvegben és étel mellé tálalva

Válj partnerré!

Olyan vállalkozókat és szakembereket keresünk, akik szeretnének részt venni egy társadalmi szintű változásban, akik nem csupán eladni akarnak, hanem értéket is szeretnének teremteni, akiknek a tudatosság épp olyan fontos a vállalkozásban, mint az, hogy minőségi munkát végezzenek.

Görgessen a tetejére

Megjelent a Súlyos Utazás című könyvem!

Ez a könyv valódi segítséget nyújt az életmódváltáshoz, a testi-lelki-mentális egyensúly tudatosabb eléréséhez. Tekintsd meg csomagajánlataimat!

You have Successfully Subscribed!