Honnan jött az ötlet és milyen elvek mentén dolgozunk?
Személyes egészségügyi problémák kapcsán találkoztunk a fermentált ételekkel, és elmerültünk ebben a csodálatos, finom világban.
Alapelvünk a természetesség: gondosan megválogatott zöldségek, adalékanyagok és tartósítószerek nélkül.
A fermentált termékeinket nem pasztőrözzük, így megmarad a zöldségek vitamintartalma.
Mi a közös egy jó sajtban, kovászos kenyérben vagy éppen sörben, borban? Létrejöttük kulcsa a fermentálás!
Dédnagymamáink nem ismerték a mikrobiológiát, de tudtukon kívül mégis aktívan használták a mindennapi ételek elkészítésében. Ezekhez a tradíciókhoz visszatérve egészségesebb, adalékanyagmentes, gazdag ízvilág tárul a szemünk elé.
Ennek részeként a Fermentini termékcsalád természetes módon erjesztett, fermentált zöldségeket tartalmaz változatos alapanyagokból, amelyek nem hőkezeltek, élőflórásak, ezért hűtve tárolandóak.
A természetes erjedési folyamatnak köszönhetően a felhasznált zöldségek megőrzik roppanós frissességüket, és vitamintartalmukat, miközben tartósak és különlegesen finom, savanyú ízvilágúak lesznek.
Jelenleg 5 íz alkotja a termékkínálatot: Gyömbéres sárgarépa, Gyömbéres cékla-répa, Fehér kimchi, Kajszis csalamádé, és Lecsós kimchi.
Miért jók a fermentált ételek?
- szépek és finomak
- élőflórás termékek
- probiotikus hatásúak
- könnyen hozzáférhetőek a bennük lévő vitaminok és tápanyagok
- nagyban hozzájárulnak az emésztőrendszer egészségéhez
- támogatják a súlycsökkentést célzó diétákat
- „mindenmentesek”
- nem tartalmaznak tartósítószert
- nincsenek hőkezelve
- hazai termékek
Hogyan készülnek a termékeink?
- Alapelvünk a természetesség: a termékek elkészítése során a zöldségeken túl sót és némi vizet használunk fel.
- A zöldségeinket igyekszünk döntően helyi termelőktől beszerezni, és titkon még egy kis élelmiszerhulladék-csökkentést is el tudunk érni azáltal, hogy a nagy élelmiszerláncok standardizált méretelvárásaitól eltérő, egyébként kifogástalan minőségű, zamatos zöldségek is be tudnak kerülni üvegeinkbe.
- Az erjedési folyamat irányítása megfelelő sókoncentráció, hőmérséklet tartásával történik, folyamatos pH ellenőrzés mellett.
- Az erjedést az ideális ponton hűtéssel állítjuk meg, termékeink ekkor kerülnek üvegeinkbe és hűtött raktárba. Tehát sem hőkezelést, sem tartósítószereket nem adunk hozzájuk.
Mihez, hogyan lehet fogyasztani a termékeinket?
- kiválóan passzolnak sültek mellé a köret színesítésére
- salátába keverve színes, ízletes kiegészítő
- szendvicsetek, wrapok, burgerek, tojásos reggelik része lehet
- levesbetétként
- húspáchoz keverve vagy önállóan húspácként felhasználva egyszerű és kitűnő ízélményét nyújt
Termékek bemutatása
- Fermentált ízekkel újonnan ismerkedőknek ajánljuk a Gyömbéres sárgarépa, és Gyömbéres cékla-répa ízeinket. A gyömbér leerjedve elveszti csípősségét cserébe harmonikus friss ízvilágot varázsol az üvegekbe
- A hagyományos ízek kedvelőinek ajánljuk a Kajszis csalamádénkat, melyben nagymamáink konyhájának megnyugtató íze köszön vissza. Az aszalt kajszibarack az üvegben az erjedési folyamatot segíti, segítségével lesz harmonikusan kerek az ízvilág.
- A csípős, erőteljesebb ízek kedvelőinek a Fehér kimchit és a Lecsós kimchit ajánljuk. A Fehér kimchi a hagyományos koreai hangulatot, míg a lecsós változat a magyaros ízeket varázsolja a tányérra. Komplexebb ízviláguk miatt mindkét termék önálló köretként is megállja a helyét.