Függőségek leküzdése

függőség leküzdésével kapcsolatos szöveg és bilincstől szabadult kezek

A függőségek leküzdése nem tűnik túl egyszerűnek, de könnyebbé tehetjük. Nézzük meg, hogy milyen gondolkodásmód segíthet! Íme Mr. Függőség meséje.

Függetlenedj a függőségedtől

Tekints úgy a függőségedre, mint egy vírusra. A függőséged lehet bármi ebben az esetben, ami romboló hatással van a szervezetedre, a testedre, a mentális egészségedre (cukor, kóla, étel, alkohol stb.) A vírusok célja és szándéka az, hogy minél tovább éljenek a gazdatestben, hogy szaporodni tudjanak, terjeszkedni. Éppen ezért fennmaradásukat nem szolgálja, ha halálos kimenetelű vírusként mutatkoznak be. Egész egyszerűen nem áll érdekükben megölni a táplálékot adó testet.

Ha a függőségedet fogod, kiemeled magadból, megszemélyesíted, és úgy tekintesz rá, mint egy vírusra, akkor felismered, hogy ugyanaz a szándék vezérli. Minél hosszabb távon fennmaradni, fokozatosan építeni le, a halálos dózisokat lehetőleg elkerülve.

Mr. Függőség minden akadályra, problémára ugyanazt a megoldást kínálja. Ott csücsül az agyad egyik kényelmes szegletében, és ha jön egy impulzus, hogy ideges, feszült vagy, akkor azonnal kiadja a parancsot, hogy egyél egy kis csokit. A szerveidben működő sejtek veled vannak, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy lebontsák, eltakarítsák a csoki nyomait.

Szinte folyamatosan munkára vannak fogva, mert Mr. Függőség estére is tartogat egy kis jégrémet, mivel gazdája összeveszett a főnökével a munkahelyén. Ezt a helyzetet oldani kell valamivel. És sejtjeid hű szolgaként mennek, és takarítanak, regenerálnak, gyulladásokat enyhítenek, bélfalat foltoznak…

Mr. Függőség hatásai a sejtekre

Egy idő után a sejtek kimerülnek, elfáradnak, nem képesek tovább eredményesen végezni a munkájukat. Az életfunkciók ellátása elsődleges feladatuk, minden további teendő, amit Mr. Függőség döntése következtében merül fel, csak túlórában végezhető el. A sejtek közötti zúgolódás egyre gyakoribbá válik. Felmondások sora követi egymást. És bár a munkaerő rendszeresen megújul, a feladatok átadása egyre pontatlanabb. Sokan úgy távoznak, hogy be sem fejezték az aznapi melót. Az újak arra érkeznek, hogy tátong egy nyílás a bélfalon. Próbálják ellesni a régiektől, hogy mit kell ezzel kezdeni. Fiatalos lendületük reménykeltő. Aztán a gazdatest határidőket kap a munkahelyén, amitől nagyon bestresszel.

Mr. Függőség erre a problémára is gyors megoldást javasol. Nincs vesztegetni való idő, piacra menni, főzőcskézni. Ott van a gyorskaja, így időt nyersz és tudod tartani a határidőket.

A lenti sejtek ezen már teljesen kiakadnak. A függőségek leküzdése minden sejt számára égbekiáltóan fontos lenne. Ez már túl sok nekik…

Oly régóta tart ez a szélmalomharc, hogy lassan eredeti munkájukat is elfelejtik. Hiába várják az elismerést, a megbecsülést, a gondoskodást jelentő táplálékokat. A test, amelyért életüket feláldozva dolgoznak nap mint nap, eltávolodott. Rideggé, közömbössé, nemtörődömmé vált velük szemben. Mr. Függőséggel bezzeg nagyon jól kijön, igazi adok-kapok kapcsolat az övék.

Függőségek leküzdése – rúgd ki Mr. Függőséget

Igen ám, de Mr. Függőség nem a szervezet munkavállalója. Csak egy külsős konzulens, akinek az a dolga, hogy gyors megoldásokat kínáljon egy felmerülő problémára, kezeljen spontán impulzusokat. Mr. Függőség nem ismeri a szervezet munkásosztályát, és arról fogalma sincs, javaslataival hány millió alkalmazottnak nehezíti meg a munkáját. A hosszú távú következményekre pedig természetesen nem gondol. Már-már azt is gondolhatnánk, hogy csupa jóakarat vezérli. És tulajdonképpen ő nem is akar rosszat, vagyis nem tudatosan.

függőségek leküzdésével kapcsolatos szöveg és édességet evő nő

Eközben a sejtek anarchiára készülnek. Kineveznek egy rátermett dolgozót, hogy járjon utána a folyamatos túlóra okainak, és jelentse a munkakörülmények drasztikus romlását a központnak. Bátor sejtünk útnak indul, és követeléseivel felutazik az anyavállalat irányító központjába.

Ott találkozik Tudattal, aki az irányítást annak idején kiszervezte Mr. Függőségnek. Elpanaszolja a szervezetben eluralkodott kétségbeesett helyzetet, és benyújtja a szakszervezet reformjavaslatait. Tudat ekkor ráébred, mekkora hiba volt kiadni a kezei közül az irányítást, és ígéretet tesz a szebb jövőre. Felkeresi az irodájában Mr. Függőséget és eltanácsolja. Mr. Függőség nem érti a helyzetet, Tudat nem világosította fel a helyzet komolyságáról, és a kirúgás okait sem ismertette.

Így Mr. Függőség szépen tovább áll, és új munkahelyet keres magának. Nem esik kétségbe, hiszen szinte kapkodnak érte, így tudja, hogy perceken belül új helyen kamatoztathatja évszázados bevált módszereit.

Ha Mr. Függőség habzsolásra késztet, akkor olvasd el a Túlevés és sóvárgás okairól és következményeiről szóló cikket. Ha megérted az okokat, akkor könnyebb lesz leküzdeni a függőséget.

Függőségről: Medicalonline

Légy részese az EGYéleted világának, hogy tudatosan urald az egészséged. A személyedre szabott tartalmakért kattints a gombra!

Megjegyzések

Még nincs hozzászólás. Miért nem indítod el a vitát?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük