Egészséges ajándék ötletek karácsonyra

három darab ajándékcsomag és szívet tartó kezek

Egészséges ajándék karácsonyra: ez a megoldás, ha az ünnepeket szeretteid védelmébe akarod állítani. Ezzel több legyet üthetsz egy csapásra: nem kell naphosszat gondolkodnod azon, hogy az illető vajon minek örülne. Valljuk be, ez gyakran okoz fejtörést az embernek…

Talán már Te is kaptál olyan ajándékot karácsonyra, amelyet tovább adtál valakinek vagy éveken át porosodott a polc tetején, esetleg egy fiók mélyén lelte szomorú sorsát. Ha pedig édességgel leptek meg, akkor talán a plusz kalóriákat gyarapítottad vele, hogy ne kelljen kidobni…

Ezért egyáltalán nem vagyunk könnyű helyzetben az ünnepek előtt, hiszen mindenki valami olyat szeretne adni családtagjainak, barátainak, ami valóban hasznos lesz, és ténylegesen örömet okoz. Ha pedig még az egészséget is szolgálja, akkor ténylegesen telitalálat lesz az adott ajándék.

Ezért összegyűjtöttem néhány egészséges életmódot támogató ötletet, amellyel szebbé teheted a hozzád közel állók ünnepét, sőt, akár az egész életüket is.

Lelki ajándékok

Közös élmények

Egy wellness szálláson töltött közös hétvége, vagy egy szívet melengető környezetben tett kirándulás biztosan feledhetetlen élményt  jelent majd a családnak. Nem feltétlenül kell drága dolgokra gondolni: lehet ez egy koncert vagy gyerekprogram, bármilyen közös élmény ízléstől függően.

Lelki és szellemi egészség támogatása

Lehetséges, hogy valaki a családodból, baráti körödből pontosan arra vágyik, hogy valaki segítsen lebontani egy-egy nagy lelki akadályt az életében. Talán az emberi kapcsolatai vagy a munkája terén vannak elakadásai, vagy csak annyira kimerült, hogy már nem tudja felmérni, hogy mire is lenne pontosan szüksége.

Egy jól megválasztott szakember segítsége az ember egész életét megváltoztathatja. Sokat tehetsz azzal, ha ajándékként befizeted a megfelelő terápiára. Ezt viszont érdemes előre egyeztetni az illetővel: derítsd ki, hogy biztosan örülni fog-e annak, amit kitaláltál neki.

Ha igent mond, akkor a feladat már csak annyi, hogy kiválasszátok a megfelelő segítőt. Ez nem mindig egyszerű, éppen ezért az EGYhelyen egészségközvetítő platformon külön helye van azoknak a szakembereknek, akik a lelki blokkok oldásában támogatják a hozzájuk fordulókat illetve abban, hogy azok könnyebben elérhessék céljaikat és a boldogságot.

(A most következő részekben engedj meg néhány promóciót is, de természetesen nem kötelező pontosan az itt felsorolt lehetőségeket választanod. Remélem, hogy blogcikkem így is – úgy is segítségedre lesz a megfelelő ajándékok kiválasztásában.)

Lelki egészséggel (is) foglalkozó partnereink:

  • Ács Krisztina párkapcsolati és önismereti coach, tréner, motivációs előadó
  • Hasuly Vilma Újrahangolás konzulens és szellemi-lelki párkapcsolati coach, Bach-virágeszencia terapeuta
szívek, kövek mind body soul feliratokkal a lelki egészséget szimbolizálva
Egy jó ajándék igazán feltölti a lelket is

Tudásanyag, tanfolyam, könyv

Egészséges életmód témában számos könyv vagy tanfolyam közül válogathatsz, amelyekkel családtagjaid és barátaid testi és lelki egészségét egyszerre támogathatod.

Szeretettel ajánlom figyelmedbe Súlyos Utazás című könyvemet, amelyben az életmódváltás lépcsőin kísérem végig az olvasót. Az egészséges életmód kialakítása nem egy-két nap alatt zajlik, hanem fokozatosan. Először a lelkünkben, a tudatunkban kell rendet tenni, majd szép lassan minden életterületre kiterjeszthetjük a tudatos életmód összetevőit.

Azt mutatom be a könyvemben az életmódváltást egy utazáshoz hasonlítva, hogy ezt hogyan lehet lépésről lépésre megvalósítani, ezáltal elérni a test-lelki egészséget.

Egészséges életmód tanácsadás, kezelések

Ha nem tudod eldönteni, hogy pontosan mely életterületen lenne szüksége segítségre a szerettednek, vagy sejted, hogy a táplálkozással, és még sok minden mással is összefügg, ami támogatná őt, akkor az alábbi szakemberek szolgáltatásait érdemes átnézned:

Bányai Barbara egészségügyi szakember, életvitel tanácsadó, nála 2022. december 21-ig 1db Komplex Állapotfelmérés ajándékutalvány vásárlása esetén a 2. Komplex Állapotfelmérés 50% árengedménnyel vásárolható meg!

Feller Erika holisztikus táplálkozási tanácsadó, aromaterapeuta, masszőr, stresszoldás szakértő

Ábrahámné Bergmann Anna funkcionális táplálkozás és életmód tanácsadó

Giudi-Farkas Lilla holisztikus és táplálkozási szakember, életmód- és hormonegyensúly tanácsadó

Aromaterápiás termékek

Az illóolajok egyszerre hatnak lélekre és testre egyaránt. Viszont fontos, hogy a célnak megfelelően válasszuk ki őket. Ebben segít András Angéla illóolaj szakértő.

A test és lélek épsége nem választható külön, hiszen mindkettő kihat a másikra.

Nézzünk most olyan egészséges ajándék tippeket, amelyek főleg a testi egészségből indulnak, de természetesen a lélekre is egyaránt hatnak!

Natúrkozmetikumok

Kiváló ajándék lehet főként a nőknek, de a férfiak számára is rengeteg természetes anyagból készült ápolószer (pl. borotválkozás utáni krém) érhető el. Itt az érdemes tisztában lenni az illető bőrtípusával és azzal, hogy van-e esetleg valamilyen allergiája. Habár natúrkozmetikumok esetében allergiás reakcióval ritkán kell számolni, azért előfordulhat (van olyan, aki érzékeny lehet pl. a shea vajra vagy bizonyos illóolajokra).

natúrkozmetikumok, illóolajok és sárga ajándékszalag
A natúrkozmetikumoknak és illóolajoknak nagyon sokan örülnek

Edzés, személyre szabott testmozgás ajándékba

Az is kiváló meglepetés lehet, ha szeretteidnek mozgási lehetőséget ajándékozol. Ha van olyan kisgyermekes anya a környezetedben, aki vágyik egy kis vidám kimozdulásra, ami egyben edzési lehetőség is, akkor figyelmedbe ajánlom Szántósi Blanka Sweat and Smile programjait.

Ha ízületi problémák, mozgásszervi akadályok, vagy éppen jelentős túlsúly miatt speciális gyakorlatsor segítené szerettedet abban, hogy sérülésmentesen és szakszerűen bevezesse a mozgást az életébe, akkor keress bizalommal személyre szabott edzésvideóért.

Egészséges karácsonyi finomságok

Végül de nem utolsó sorban jöjjenek a finomságok.

Az egyik legjobb megoldás, ha saját magad készíted el otthon. Ehhez segítséget nyújt az EGYéleted Adventi desszertgolyók receptes kiadvány, amely nyolcféle, anyagcsere típus szerint megírt desszertreceptet tartalmaz, és kétféle sós ínyencség elkészítési útmutatója is helyet kapott benne.

Ha nincs időd, és inkább készen vennél valami egészségeset és finomat, akkor szeretettel ajánlom figyelmedbe a Living Foods termékeit vagy a Protein Ball fehérjegolyókat.

Plusz egy tipp:

A Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiválon tudsz vásárolni rengeteg mentes finomságot. Időpontja: 2022. december 9-10.

Többek között Zsiros Bernadett – Mentes Utakon hisztaminérzékenyeknek kínál fantasztikus borokat, melyek között alkoholmentes is található.

EGYéleted adventi desszertgolyók borítója és desszertgolyók fotói
Ha finomság, akkor legyen egészséges, hozzáadott cukor és egyéb káros összetevők nélkül

Milyen legyen a csomagolás?

A tárgyi ajándékok esetében felmerül a kérdés, hogy mibe érdemes csomagolni. Érdemes figyelembe vennünk a környezetvédelmi szempontokat. A bolygónk állapota kihat mindannyiunkra, tehát az egészségvédelem kéz a kézben jár a környezetvédelemmel.

Ha lehet, akkor válassz újra felhasználható/mosható csomagolást. Vannak például már csodaszép, mintás vászonzsákok, amelyek később vásárlásra vagy későbbi ajándékozáshoz, vagy akár tornazsákként is újrahasználhatóak.

rózsaszín mintás, piros és sötétkék vászonzsákok ajándékcsomagoláshoz
A csomagoláshoz válasszunk környezetbarát, újrahasználható megoldásokat!

Ha van további tipped további egészségtudatos ajándékokra vonatkozóan, akkor örömmel veszem, ha megosztod velem kommentben, köszönöm.

Plusz egy: bár nem az egészség témához tartozik, de ha a megajándékozni kívánt személy vállalkozó, akkor biztosan örülne egy VIP jegynek a X. Marketing Fesztiválra január 19-én.

Légy részese az EGYéleted világának, hogy tudatosan urald az egészséged. A személyedre szabott tartalmakért kattints a gombra!

2 Comments

  1. Sziasztok! 🙂 Az én karácsonyi ajándék ajánlatom a HCT® – Holistic Coaching Therapy alkalmak. 🥰
    Saját magam fejlesztettem ki ezt a kompakt és komplex módszertant, ami abban segít neked, hogy az életed problémás területeire, elakadásaidra megoldást találj és haladást tudj elérni.

    Egy HCT® alkalom során coaching és alternatív módszereket egyaránt alkalmazok, mert hiszek abban, hogy hosszú távú és valódi változáshoz a témaköröd valódi gyökerét kell megtalálni és feloldani.

    Olyan mélyreható módszerekkel vizsgáljuk meg a “miérteket”, melyekkel én magam is személyesen fejlődtem az életem során.

    Az alkalmak alatt olyan eszközöket és gyakorlatokat használunk, amelyeket azután te magad egyedül is tudsz alkalmazni otthon a további saját fejlődésed érdekében.

    Kattints erre a linkre további információért rólam és a HCT®-ről: https://holisticcoachingtherapy.com/

    Várlak sok szeretettel a HCT® alkalmakon! 🥰

  2. Egészséget támogató „ivóvizet” is ajándékozhatsz! A csapvíz szennyezőihez választott víztisztító kiváló ajándék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük