Bemutatkozó pályázat a B2W Nagydíjra – Takács Naár Emese

Takács-Naár Emese életmód tanácsadó a Súlyos Utazás című könyvekkel és az Újra Nő workshop plakátjával

„… A felborult hormonháztartásomnak köszönhetően – és nyilván a helytelen életmód következtében – már 74 kilósan kezdtem meg a terhességet. A 9 hónap alatt semmit sem vontam meg magamtól, élveztem a „kettő helyett eszem” felfogásomat, és mindig e mögé bújtam, ha ételről volt szó. Mindeközben tudtam, hogy le kell fogynom a szülés után, mert ez már nem állapot. Imádtam várandósnak lenni, annak ellenére, hogy az utolsó hónapokban már menni alig tudtam a hatalmas súlytól. A szülőszobába már 94 kilósan gurultam be!…” – részlet a Súlyos Utazás – Tudatos életmóddal az egészséges fogyásért című könyvemből.

Azt hiszem, itt fordultam az egészséges életmód irányába, ám hivatásommá csak jó 8 évnyi útkeresés után vált. A multinacionális vállalatnál felépített karrieremet, a biztos és kiemelkedő fizetést azzal a bátor döntéssel hagytam magam mögött, hogy vállalkozó leszek. Az irány homályos volt, a célok még nem is léteztek, de a vágy, miszerint az energiámat, a lendületemet és szorgalmamat valami nagyobb cél szolgálatába akarom állítani, az dübörgött bennem.

Takács-Naár Emese a B2W Nagydíj pályázathoz készített képe

Legelső szárnypróbálgatásom az EGYszemélyiedzés néven elindult elektrofitness személyi edzői tevékenységem volt. A kerületi kisgyermekes édesanyák megtisztelve bizalmukkal, igencsak hamar feltöltötték a naptáramat, aminek eredményeképpen heti 50 órában tudtam támogatni a hölgyek testi (és bensőséges beszélgetéseink által lelki) fejlődésüket.

Külön célcsoportot jelentett a kifejezetten magas testsúllyal rendelkező Hölgyekkel való torna. A privát termem lehetőséget adott arra, hogy ne kelljen szégyenkezni edzőteremben, csoportos órán vagy a család előtt a nappaliban. Ítélkezésmentes környezetben, személyre szabott gyakorlatokkal vártam drága vendégeimet, akik ízületi problémáik, túlsúlyuk, beszűkült mozgástartományuk ellenére igenis szerették volna a mozgás jótékony hatásait érezni.

Még a covid előtt elkezdtem kiépíteni a szolgáltatásaimat online formában is, mert azt éreztem, hogy a bennem lévő potenciál keretek közé szorult azáltal, hogy reggeltől estig csak edzéseket tartottam. Nem maradt időm a fejlődésre, a fejlesztésre, a növekedésre. Nehéz döntés, ám óriási mérföldkő volt otthagyni a szalont, és ezáltal megadni a teret az EGYéleted elindulásának. Az edzői végzettségemet számos táplálkozással kapcsolatos képzéssel egészítettem ki, hogy komplex támasza lehessek az életmódváltóknak.

Hiszem, hogy ha egy családban a Nő kiegyensúlyozottan, önmagával békében él, az harmóniát és boldog, egészséges bástyát jelent környezete számára. A nők döntéshozatali szerepe sem elhanyagolható, így őket megtanítani a mindennapi tudatos döntések meghozatalához szükséges iránymutatásokra, az egyúttal társadalmi szintű változást is eredményezhet.

Ez a gondolatmenet formálódott küldetéssé az EGYéleted égisze alatt. A misszióm egy egészségtudatosabb Magyarország megteremtése. Személyes szolgáltatásaimban továbbra is fókusz a (túlsúlyos) nők mozgásának segítése, a személyre szabott tornavideók készítése és az életmód- és táplálkozás tanácsadás. Viszont az EGYhelyen Egészségközvetítő platform létrehozásával magasabbra tettem a lécet, hogy valódi változást megcélozva értéket teremtsek kis hazánknak. Ha az emberek – elsősorban a Nők – a hiteles információk birtokában, testi, lelki, mentális egészségük figyelembe vételével választják ki a számukra megfelelő élelmiszereket, mozgásformát, támogató szakembert, az hatással lesz az élelmiszeripar kínálatára, az egészségügyre és a gyógyszeriparra is.

Az egyedülálló platform azokat a szakembereket, vállalkozásokat, termelőket, szolgáltatókat gyűjti egy helyre, akik értékteremtő tevékenységükkel hozzájárulnak e társadalmi ügyhöz. A potenciális EGYhelyen Partnerek az egészségtámogatás bármely területéről csatlakozhatnak egy szigorú validálási folyamat után. Az EGYéleted saját aloldalt és különböző megjelenési lehetőségeket biztosít a Partnerek számára. Terveim között workshopok, online és offline egészségnapok szervezése van a Partnerekkel közösen. Ennek első állomása a november 25-én megrendezésre kerülő Újra Nő – a Te életed elnevezésű workshop lesz, ahol egy párkapcsolati coach barátommal közösen a testi és lelki dimenziókat vizsgálva belemélyedünk a Nőiség kérdéseibe.

A platform látogatói számára az adja az értéket, hogy nem a Google többezres találati eredményéből kell kiválasztaniuk a táplálkozási tanácsadót, dietetikust, edzőt, terapeutát, egészséges élelmiszert gyártót stb, hanem egy megbízható, minőséget képviselő listából, személyre szabottan. Tervek között szerepel a különböző szűrők, keresési lehetőségek integrálása, konzultációs lehetőség a személyre szabott megoldás megtalálása érdekében.

Alapelvem a márkafüggetlenség, így a kereslet és kínálat találkozásának eredményéből semmiféle anyagi hasznom nincs. Feladatom, hogy felkutassam, validáljam és népszerűsítsem az egészségtámogatás szereplőit. Fanatikusan keresem azokat az élelmiszereket, melyeket jó szívvel népszerűsíthetek. Rendületlenül kutatom azokat a vállalkozásokat, akik értékteremtő munkájukkal hozzájárulnak az egészség testi, lelki vagy mentális dimenzióihoz. Célom, hogy a valóban minőséget képviselő termékeket, szolgáltatásokat megismertessem a hétköznapi fogyasztókkal, alternatívát mutatva az okos döntések meghozatalához.

Takács-Naár Emese Súlyos Utazás című könyvével és az EGYéleted plakátjával

Az EGYéleted oldal 16 hónapos élete során elért 4750 követőjének 95%-a nő, az 1444 főt számláló privát csoportomban ez az arány 93%. Ők azért tartoznak az EGYéleted közösségéhez, mert hiteles és megbízható információkat kapnak az egészséges életmód, táplálkozás és önismeret területéről, kiváló eseményekre, programokra hívom fel a figyelmüket, értékes tartalmakat gyártok és osztok meg. Gyakran adok tanácsokat, javaslatokat akár privát megkereséseken keresztül is, hogy mit honnan lehet beszerezni, kihez milyen egészségügyi kihívással forduljanak, vagy éppen melyik terméket vegyék le a bolt polcáról, és mi alapján válasszanak tudatosan. Sokuk számára probléma a mozgás helyes, sérülésmentes beépítése az életvitelbe. Ilyen megkeresésénél mindig egy konzultációval kezdünk, majd próbaedzést tartunk és az igényeknek, állapotnak megfelelően állítom össze a gyakorlatsort a tornavideóhoz vagy a közös élő online tormákhoz.

Gyakori kihívást jelent a családanyák számára a mindennapi egészséges étkezés biztosítása, gyermekeik tízóraijának átgondolása, összeállítása. Az elsősorban idő- és információhiányból fakadó gyors, kényelmesnek tűnő megoldások helyett okosabb, tudatosabb és egészséges alternatívákra igyekszem rávilágítani posztjaimmal, blogcikkeimmel.

A mozgás és táplálkozás mellett előszeretettel foglalkozok önismereti, személyiségfejlesztő témákkal, melyek ugyanolyan súllyal szerepelnek a tudatos életmód összetevői között.

Marketing koncepcióm rendkívül intuíció alapon működik. Belső ellenállás van bennem a mesterkélt, hangzatosnak tűnő, megmagyarázós kommunikációval szemben. Nyitott, pozitív energiát kisugárzó nőként természetszerűleg az őszinte kommunikáció, és a minél nagyobb fokú interakció híve vagyok. A nők számára fontos, hogy ne csak hallják, hanem meghallják és értsék is őket. Fontos, hogy észrevegyük, éppen melyik szerepben és élethelyzetben vannak, mert az alapjaiban meghatározza a feléjük irányított mondanivaló kulcsüzeneteit. Mivel számos szerepkört betöltve zsonglőrködünk az időnkkel és erőforrásainkkal, nem mindegy, hogy mikor kihez szólok. Az uzsonnás dobozba csomagolható ételek ötlettárát a kisiskolás gyermekek szüleivel tudjuk bővíteni, a harmonikus párkapcsolatra, nőiség megélésére tett javaslatok a feleséghez szólnak, a gerinc védelmét célzó gyakorlatok pedig az ülő munkát végző nők számára lesznek hasznosak. Emellett az egyes életszakaszok jellegzetességeit is érdemes felismerni. Nem ugyanaz a téma, csatorna és kommunikációs stílus működőképes egy friss édesanya és egy nemrég elvált nő esetében. Bizonyos élethelyzetek természetükből fakadóan determinálják egy nő befogadóképességét, nyitottságát, adott témák iránti figyelmét.

Legelső személyes tapasztalatom a fentiekkel kapcsolatban a vendégköröm kialakítása volt e-fit edzőként. Tudatosan a kisgyermekes anyukák volt a célcsoportom, mert az időbeosztásuk többnyire fedte azt az idősávot, amikor én a legszívesebben dolgoztam. Két gyermek édesanyjaként ezt mindenképp fontosnak tartottam összeegyeztetni a saját igényeimmel. Gyors, hatékony, heti 1-2 órányi elfoglaltságot jelentő edzéstípust biztosítottam számukra, ráadásul a kisbabájukat, kisgyereküket is magukkal hozhatták. Kifejezetten az aprónép számára kialakítottam egy gyereksarkot, ahol az edzés ideje alatt játszottak, vagy magamat megosztva alakítottam az edzőt és bébiszittert egyidőben. Ami a plusz értéket jelentette számukra, hogy az együtt töltött alkalmak során kiönthették szívüket, megoszthatták velem gondjaikat, örömüket, párkapcsolati vívódásaikat. Nosztalgiával gondolok vissza arra az időre, ahogy e sorokat írom, bevillan, hogy mennyi életbe láttam nagyon mélyen bele, pár hónapos babák első lépéseinél voltam jelen, valakinek Emese volt az első szava. Volt, hogy együtt sírtunk, mert az apuka lelépett, vagy nevettünk egy félresikerült Tinderes randin.

Ami ebben az időszakban nagyon tanulságos volt az az, hogy mekkora ereje van a nyitott, érdeklődő, személyes kapcsolódásnak. Az őszinte törődésnek, a baráti hozzáállásnak, rugalmasságnak, kedvességnek. Ezek akkor ösztönösen kísértek a mindennapokban, mára pedig tudatosítottam a jelentőségét a személyes márkaépítés kapcsán.

Izgalmas tapasztalás lesz a novemberi workshopunk is, ahova kifejezetten a 40 év feletti nőket várjuk, akik valamiért nem élik meg a nőiességüket. Kétségek, bizonytalanság, erőtlenség, szenvtelenség és testi egészség hiánya jellemző rájuk, a gyerekek már kirepültek, nem találják a helyüket. Más élethelyzet, másfajta kommunikáció, más szemlélet.

Ha a jövőképen gondolkodok, akkor egy országos szintű közösséget, mozgalmat, társadalmi szintű pozitív változást eredményező vállalkozást vízionálok az én vezetésemmel. Az EGYhelyen Egészségközvetítő platform által szeretném megmutatni, hogy márkafüggetlenül, vásárlási jutalékok és érdekek nélkül is lehet közvetítő szerepkört betölteni. Számomra ez adja a hitelességet a látogatók felé.

Az egészségtámogatással foglalkozó partnereknek pedig szeretném láttatni az összefogás eredményét. Hogyha közösen, a tudásunkat összeadva dolgozunk az emberekért, akkor annak magasabb rendű haszna lesz. Az igazi kihívást nem a kiváló, értéket képviselő vállalkozások megtalálása jelenti, hanem az üzleti modellem fenntartható rentábilis működtetése, mely által növekedhet, és támogathatja a partnereket, valamint egyre jobb szolgáltatásokat kínálhat a látogatóknak.

A szeretet az ébredés első pillanatától az utolsó ébren töltött percig áthatja a napomat és a munkámat. Az első gondolatom reggelente az, hogy mit adhatok ma. Akkor fekszem le nyugodt szívvel, ha legalább egy ember napjához hozzátettem valamit, még ha csak egy mosoly is az.

Kedves tevékenységem a cikkírás, amikor nyugodt körülmények között, meghallva a gondolataimat, megfogalmazhatok egy üzenetet. Flow-ban érzem magam a Csak a Mentes Fesztiválok programlebonyolítójaként, mert annyi inger ér, hogy napokig tart feldolgozni. Szeretem a vendégekkel a közös tornákat, aminek a végén még az online térben is tapinthatóvá válik a boldogsághormonok áramlása. Izgalommal tölt el egy újabb kihívás megugrása, mint például a B2W-n kiállítóként szerepelni.

Szakmai tevékenységem eddigi legnagyobb fizikai eredménye a nemrég megjelent könyvem. Az önismeretet és a tudatos életmód elérésének lépéseit magába foglaló stratégiát a Súlyos Utazás – Tudatos életmóddal az egészséges fogyásért című könyvemben fogalmaztam meg, így célozva meg a lakosságot a fő üzenetekkel.

Takács-Naár Emese Súlyos Utazás című könyvével és az Újra Nő workshop plakátjával

Hálával gondolok vissza az eddig megtett utamra, megéléseimre, tapasztalásaimra, fejlődésemre, kapcsolódásaimra. Bár még szinte a legelején járok a várépítésnek, hiszem, hogy a folyamatos tanulás, az önfejlesztés, a támogató visszajelzések és a minőségi kapcsolatok által méltó módon betöltöm a királynő szerepét.

Köszönöm a lehetőséget a bemutatkozásra!

Takács-Naár Emese

Légy részese az EGYéleted világának, hogy tudatosan urald az egészséged. A személyedre szabott tartalmakért kattints a gombra!

4 Comments

  1. Monika Keszler

    Nagy örömmel olvastam ezt az összefoglalót! Kedves Emese, nagyon gratulálok! A közösséged egyik tagjaként, köszönjük a sok- sok befektetett munkaórát, az útmutatást! Sok sikert és minél több egészségtudatos követőt kívánok!
    Keszler Mónika
    Anyaszárny közösség alapítója

    • Takács-Naár Emese

      Kedves Móni! Köszönöm a kedves és megerősítő visszajelzést, mindig sokat ad az értékes emberek pozitív megerősítése számomra.

      • Kapisinszky Tímea Mária

        Kedves Emese!

        Szuper vagy, ezt így összehozni, nem kis teljesítmény.
        Köszönjük, hogy ezt a hatalmas tudást másoknak is átadod.
        Gratulálok!

        • Takács-Naár Emese

          Kedves Timi! Hálás vagyok a kedves szavaidért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük