Miért írtam a Súlyos Utazás című könyvet?

Takács-Naár Emese és a Súlyos utazás könyv több példánya

Miért született meg a Súlyos Utazás – Tudatos életmóddal az egészséges fogyásért című könyvem?

Így lett a felismerésből küldetéstudat

Közgazdászként azt tanultam, hogy a kereslet befolyással van a kínálatra.

Még ha a történet nem is ilyen egyszerű, meggyőződésem, hogy a mindennapi tudatos döntéseink hatással lehetnek az élelmiszeripar kínálatára. Ez egyúttal az egészségügy és a gyógyszeripar pozitív változásait is jelenthetné hosszú távon. Ám ezekhez a döntésekhez nemcsak hiteles információkra van szükség, hanem azok gyakorlati alkalmazására és magas fokú önismeretre.

Az elmúlt években ez a gondolatmenet küldetéssé formálódott, melyben az egészségtudatosabb Magyarország jövőképe lebeg a szemem előtt.

A tudatos döntések jelentősége

Segíteni szeretnék az embereknek abban, hogy a mindennapi tudatos döntéseiket könnyebben tudják meghozni. Könyvem lényegében egy stratégiai útmutató: az életminőség-javulást célzó lépésekhez nyújtok elméleti és gyakorlati segítséget.

A képzeletbeli utazás során megszemélyesített karakterek (mint Felelősség, Mr. Alvás, Mr. Tudat stb.) által ismerheti meg az Olvasó a teste működését.

Az általam alkotott logikusan felépített modellen keresztül olyan összefüggésekre is rávilágítok, mint pl. mi köze az alvásnak a testsúlyhoz. Vagy arra, hogy miért nem mindegy, hogy milyen és mennyi folyadékot iszunk.

Az életmódváltásra való felkészüléstől a célkitűzésen át a megvalósításig minden információt tartalmaz ez a könnyed, közérthető nyelven megfogalmazott önismeret-fejlesztő könyv.

Mit mondanak róla azok, akik már olvasták a Súlyos Utazás című könyvemet?

„Végig olyan érzésem volt, mintha beszélgetésnél velem a könyvön keresztül, kérdéseket teszel fel és saját gyerekkorodról/családodról is mesélsz, ami nekem személyessé tette az olvasást. Tetszik a gyakorlatias megközelítés, sokszor elmosolyogtam magam, amikor magamra ismertem a leírt példákban. Egyedi megoldás, hogy az életmódváltást befolyásoló tényezőket (Alkalmazkodás, Kudarc, Félelem stb) emberi külsővel írod le, ez is személyesebbé teszi, nekem is ez nagyon tetszett, és vicces amikor beszélteted az emeleti főbérlőket.  Fantasztikusan jó ez a modell, amit kidolgoztál és nagyon részletesen el is magyaráztad, bennem nem maradt semmilyen kérdés vele kapcsolatban a végére és látszik, hogy figyeltél arra, hogy az egész könyvet eköré építsd fel.”

Krekács Krisztina*

“Emesét tudás- és a fejlődésvágy hajtja, és kreatív megvalósítóként keresi hozzá a megoldásokat. Szerencsére a rengeteg tudást és tapasztalatot nem tartotta meg magának, hanem azon dolgozott, hogy rendszerbe foglalva kezünkbe adja életminőségünk megváltoztatásának – személyre szabható- stratégiáját. Könyvének olvasása érdekes és izgalmas utazás lesz számodra akkor is, ha már hosszú évek óta, egyre frusztráltabban bolyongsz az egészséges életmód útvesztőjében. Megkönnyebbülten látni fogod a kiutat, és rálépsz végre a SAJÁT utadra, ami az egészségedet szolgálja. Emesével az életmódváltás egészen más. Egyik oldalon könnyebb és szerethetőbb, a másik oldalon esetleg rázósabb, hiszen az eredményeid meghatározó részét az önismeret útján át fogod elérni a segítségével. Szeretettel ajánlom.”

Jung Krisztina, Életmód tanácsadó és terapeuta Funkcionális és holisztikus táplálkozási tanácsadó, a WellVital tulajdonosa*

„Olvasom a könyvedet és csak az jut eszembe, hogy mennyire hihetetlen csaj vagy te. 🙂 Amit te alkotsz gyerek mellett, azt más rengeteg szabadidővel nem tudja kivitelezni. És a precízséged előtt még mindig le a kalappal, nagyon átjön a könyvön keresztül is. Ami eszembe jut veled kapcsolatban, az az 1, Alázat 2, Szakértelem, 3, Precizitás”

Herczeg Andrea, Mentes Nagykövet, a Csak a Mentes alapítója*

„Ha nem tudod merre indulj, ha túl sok az információ és elvesztél bennük, akkor legyen ez az egyetlen olyan könyv, amit a kezed ügyében tartasz. Azon kívül, hogy szórakoztató, segít rendet csinálni a fejedben. Sőt. Bármikor újabb inspirációt, újabb lendületet meríthetsz belőle. Olyan, mint egy jó beszélgetés, mintha Emese ott ülne veled egy jó tea vagy kávé mellett, és csak dumálnátok. A legfontosabb, hogy egyértelművé válik számodra is, hogy nem lehetetlen. Miért? Mert a hogyan csináld kérdést is megválaszolja. Így az életmódváltás simán lehet egy kellemes, megvalósítható, hosszú távra szóló döntés.”

Filler Ildikó, a Varázsérintés és a Jóboszorkány alapítója*

“Életmódváltás. Egy mára szinte közhellyé koptatott kifejezés. De mit is jelent valójában? És mitől lesz tartós? És miért nem elég egy kis fogyókúra? Emese kiemelkedő példája annak a (ritka) szakember fajtának, aki nem elégszik meg a felületességgel, fél-megértéssel és -megoldásokkal. Ő a teljességre törekszik. Ettől hiteles számomra és ezért tud majd Neked is segíteni. Olvasd el a könyvét, éld és érezd át az üzeneteket, tegyél magadért! Az író hűséges barátod lesz ezen a csodálatos úton.”

Lucien del Mar
Író, a YHA Egészség Akadémia alapítója*

„Emese könyve közérthető formában, gördülékeny stílusban mutatja be az egészséges táplálkozás, tudatos mozgás fontosságát, minden oldalról. Igazán hiánypótló és jól összeszedett, példákkal, tippekkel alátámasztott, megtámogatott könyv, melyet mindenki kezébe szívesen adnék!”

Mayerné Répási Adrienn, a ReAd Blog tulajdonosa, írója*

Ha Te is szeretnél képzeletben utazni velem egyet a tudatos életmód felé vezető úton, akkor olvasd el vagy hallgasd meg hangoskönyv formában a Súlyos Utazás című könyvemet! Ha innen rendeled meg, akkor számos értékes bónusz jár mellé.

*A véleményt alkotók saját tapasztalataikat osztották meg, melyért semmiféle ellenszolgáltatásban nem részesültek.

Nézd meg a Fitbázisban tartott könyvbemutatót:

Egyszerűek vagyunk, autentikusak és a hétköznapi emberekhez szólunk. 

Légy részese az EGYéleted világának, hogy tudatosan urald az egészséged. A személyedre szabott tartalmakért kattints a gombra!

Megjegyzések

Még nincs hozzászólás. Miért nem indítod el a vitát?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük