Sokakat az tart vissza az egészséges táplálkozástól, hogy időigényesnek és bonyolultnak gondolják az tápanyagdús és minőségi ételek elkészítését.
Persze egyszerűbbnek tűnik beülni egy gyorsétterembe vagy összedobni egy hagyományos szendvicset… De az már nem lesz egyszerű és olcsó sem, ha később jönnek a különböző hormonális, érrendszeri és egyéb problémák, amelyek miatt járhatunk orvostól orvosig, és szedhetjük a gyógyszereket.
Megéri egy kis időt szánni a tájékozódásra: látni fogjuk, hogy vannak olyan, egészséget támogató ételek, amelyeket gyorsan el lehet készíteni, és az ízük is mennyei.
Erre mutat nekünk példákat Varga István (Nyers Séf) séf és gasztrofilozófus, aki a nyers, vegán és a gluténmentes finomságok mestere.
Hallgasd meg a Nyerskonyha a gyakorlatban – komplett menü a Nyers Séffel című előadást, és ellesheted Varga Istvántól a tökéletes rózsaborsos zellerkrémleves, dió kőrözött, aszalt lenmagkenyér, vöröslencse fasírt, töltött káposzta, „nagyon csokitorta” és datolyás máktej elkészítésének módját!