Az elegendő folyadékfogyasztás elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. De sokan bizonytalanok a csapvíz minőségét illetően. Ebben a témában adunk támpontokat Azari Katalin ivóvíz tanácsadó vegyészmérnökkel.
Milyen tévhiteket fog szakértő vendégem megcáfolni vagy alátámasztani?
– A csapvíz Magyarországon kiváló minőségű mindenhol
– A csapvíz nem tartalmaz ásványi anyagokat, ezért a palackozott ásványvizek fogyasztása javasolt
– Ólomszennyezéstől nem kell tartani
– A vízszűrő kancsók bármit kiszűrnek és kiváló minőségű vizet biztosítanak
– Az ivóvíz tele van gyógyszermaradványokkal és hormonokkal
– Bármilyen termoszt választhatunk
Katalin, a Vízkutató Vízkémia Laboratórium főmunkatársa (vizkemia.hu, olomavizben.hu, ivovizem.hu) szívügyének tartja a vízfogyasztás népszerűsítését, és még inkább a hiteles információk megosztását és az edukációt. Nagy örömömre szolgál, hogy szakértelmével hozzájárul egészségtudatosságunk növeléséhez.